php Fethiye’de gezilecek yerler – Tatil Durağı

Fethiye’de gezilecek yerler

Ölüdeniz

ölüdeniz

Pek çok uluslararası turizm dergisi tarafından dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz, Fethiye merkezine sadece 13 kilometre uzaklıkta. Her zaman dalgasız ve sakin olan masmavi denizi ile ünlü olan ismini de bu özelliğinden alan Ölüdeniz, arkası Babadağ’ın yemyeşil manzaraları önü ise Ege Denizi ile çevrili bir tatil cenneti. Su altı kaynaklarının oluşturduğu doğal sirkülasyondan dolayı kendini sürekli temizleyen ender plajlardan biri olan Ölüdeniz Plajı’nın çevresindeki butik oteller, plaj kulüpleri ve su sporları merkezleri özellikle yaz aylarında binlerce turisti misafir ediyor.

Blue Lagoon olarak da bilinen Ölüdeniz Lagünü ile de dünya çapında bir üne kavuşan tatil beldesi, 25 hektarlık yeşil bir alanı kapsayan Ölüdeniz Milli Parkı’nın da hemen yanı başında yer alıyor.  İnce kumlu uzun sahiliyle sadece Fethiye’de değil, Türkiye’de de denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Ölüdeniz, antik dönemlerden beri ışık ve güneş diyarı olarak anılan, büyüleyici güzelliğiyle tarih boyunca ilgi gören yerlerden. Babadağ eteklerinde yapılan yamaç paraşütü etkinliklerine katılarak kuş bakışı manzaralarına da şahit olabileceğiniz Ölüdeniz, Fethiye gezinizde ilk uğramanız gereken yer.

Konum Linki

“Ölüdeniz Plajı’na erken gitmeye çalışın. Yaz aylarında plaj kalabalık olabiliyor. Erken saatlerde veya hafta içi günlerde plajın daha az kalabalık olduğu saatlerde gitmenizde fayda var. Ayrıca Ölüdeniz’e gelmişken bölgenin en önemli aktivitelerinden olan yamaç paraşütü deneyimlemeden geçme derim.”

2- Kelebekler Vadisi

Kelebek Vadisi Fethiye

1995 yılından beri 1. derece doğal sit alanı olarak korunan ve milyonlarca kelebeğe ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin dünyaca ünlü turistik noktalarından biri. Dünya üzerinde korunması gereken 100 dağdan biri olarak kabul edilen Babadağ’ın eteklerinde yer alan ve tekne gezilerinin en önemli durağı olan Kelebekler Vadisi, dünyada çok az yere bulunan ender türler dahil yüz binlerce kelebeğe ve çarpıcı bir vahşi yaşam zenginliğine ev sahipliği yapıyor.

El değmemiş bakir doğası özenle korunan ve hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı vadide kamp yapabilir, rehberli doğa yürüyüşleri veya fotoğraf safarilerine çıkabilirsiniz. Tertemiz koyu ve berrak deniziyle de ünlü Kelebekler Vadisi’nde rengarenk kelebeklerin yanı sıra tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak su altı zenginliğini de yakından inceleme şansı bulacaksınız.

2023 Kelebekler Vadisi konaklama ücretleri

  • Kanvas çadır kamp: 1400 TL
  • Kamp çadırı: 1000 TL
  • Taş ev: 2000 TL
  • Bungalov: 1400- 1800 TL (Kişi başı)
  • 0-6 yaş ücretsiz. 7-12 yaş arası çocuklara %50 indirim uygulanıyor.
  • Öğrencilere %10 indirim uygulanıyor.

Konum Linki

“Ulaşımı önceden planlayın. Kelebekler Vadisi’ne ulaşım, Ölüdeniz’den düzenlenen tekne turları veya Faralya köyünden sağlanıyor. Rahat bir ulaşım için tekne turlarını tercih etmelisiniz.”

3- Likya Yolu

Likya Yolu

Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan ve 535 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotalarından birini oluşturan Likya Yolu, dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolundan biri olarak kabul ediliyor. 25 ile 45 gün arasında tamamlanabilen yol boyunca 50’ye yakın antik kent sıralanıyor. Kaş, Kalkan Patara, Demre, Adrasan, Gelidonya, Çıralı ve Ölüdeniz gibi pek çok turistik noktayı da kapsayan antik Likya Yolu, 2000’li yılların başında haritalandı ve işaretlendi.

Her zorluk derecesine göre düzenlenmiş yürüyüş parkurları bulunan Likya Yolu’nun tamamını olmasa bile belirli bölümlerini rehberli doğa yürüyüşleri ile keşfe çıkabilir ve yürüyüş boyunca benzersiz doğa manzaralarının yanı sıra Tlos Antik Kenti, antik lahitler ve tarihi hazineler arasında unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Özellikle sonbahar aylarında hem serin havası hem de sapsarı doğa manzaraları eşliğinde yürüyüş yapmanızı önerdiğimiz Likya Yolu’na giderken yanınıza kaymayan ayakkabılar ve bolca su almayı da unutmayın.

Likya Yolu hakkındaki detaylıca derlediğimiz rehbere göz atmadan geçme derim.

Konum Linki

“Likya Yolu’nda yürüyüş yaparken uygun mevsimi seçmeniz, ekipmanlarınızı eksiksiz hazırlamanız, rotanızı ve konaklama planınızı önceden yapmak ve yeterli su ve yiyecek tedarik etmeniz önemli. Bahar ve sonbahar ayları, hava serin ve doğa canlı olduğu için en uygun mevsimler. Uzun süreli yürüyüşler için uygun ayakkabılar, sırt çantası, su matarası, enerji verici yiyecekler ve güneş koruyucu gibi temel ekipmanları yanınıza almayı unutmayın.”

4- Kabak Koyu

Kabak koyu

Hem Fethiye tekne gezileri hem de doğa yürüyüşleri ile keşfi çıkabileceğiniz bir doğa cenneti olan Kabak Koyu, Fethiye’nin en çok bilinen güzelliklerinden biri. Ünlü Faralya Köyü sınırlarında yer alan ve kızılçam ağaçları ile süslü koy, 1 derece sit alanı olarak korunuyor.

Çam ormanları ve masmavi deniz ile çevrili, hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı Kabak Koyu, 1987 yılında keşfedildi ve büyüleyici güzelliği ile kısa sürede Türkiye’nin en ünlü koylarından biri haline geldi. İki tarafı sarp kayalarla çevrili koy, 200 metre uzunluğunda küçük ama tertemiz bir kumsala sahip. Mavinin her tonunu görebileceğiniz berrak deniziyle Türkiye’de denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Kabak Koyu’nda donanımlı kamp alanları da bulabilir ve muhteşem doğa manzaraları eşliğinde denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

“Kabak Koyu’nda yürüyüş yaparken veya plaja inerken rahat ve uygun ayakkabılar tercih etmelisiniz. Ayrıca özellikle yürüyüş sırasında yanınızda su matarası bulundurmanızı tavsiye ederiz.”

5- Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu

Fethiye’ye sadece 43 kilometre uzaklıkta yer alan ve Avrupa’nın en büyük ikinci kanyonu olan Saklıkent Kanyonu, her yıl yarım milyon insan tarafından ziyaret edilen bir doğa harikası. 14 kilometre boyunca büyüleyici kaya oluşumları ve doğa güzellikleri arasında ilerleyen görkemli kanyon, iki dağ arasında uzanan dar ve yüksek geçitleriyle ünlü. Oldukça zorlu ve iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları bulunan Saklıkent Kanyonu’nun buz gibi suları ve labirentler yolları arasında unutulmaz bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Akarsu kenarlarına kurulan iskelelerde taze balık ve yöresel ürünler servis eden tesisler, kır bahçeleri ve mesire alanları bulabileceğiniz kanyonda macera arıyorsanız hırçın dalgalar arasında profesyonellerle birlikte nehir raftingi de yapabilirsiniz. Fethiye’de düzenlenen doğa gezileri ve fotoğraf safarileriyle keşfedebileceğiniz dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu’nda yılın her mevsimi büyüleyici manzaralarla karşılaşacaksınız.

Konum Linki

6- Cennet Koyu

Cennet koyu | bündü

Yeşil ve mavinin buluştuğu el değmemiş güzelliğinden ismini alan Cennet Koyu, gerçekten de cenneti andıran bir güzelliğe ve huzura sahip. Hem kristal berraklığındaki denizin hem de doğanın tadını çıkarmak için Fethiye’de ilk uğramanız gereken yerlerden olan Cennet Koyu, kayalıklarla çevrili olduğu için ulaşımı zor, bu nedenle bakir doğası bozulmadan kalmayı başarmış.

Pek çok balık türünü görebileceğiniz kadar berrak ve dalgasız denizi ile üne kavuşan Cennet Koyu, unutulmaz bir yüzme deneyimi sunuyor. Çevresinde kamp alanları ve doğa yürüyüşü yolları bulabileceğiniz koy, Fethiye tekne turlarının da mutlaka uğradığı yerlerden biri. Su altı zenginliklerinden dolayı tüplü ve tüpsüz dalış turlarının da düzenlendiği Cennet Koyu, aynı zamanda dünyaca ünlü Likya Yolu’nun bir parçası.

Konum Linki

7- Paspatur Çarşısı

Paspatur Çarşısı

Fethiye’nin en eski yerleşim yeri ve en sevilen gezi alanlarından biri olan Paspatur Çarşısı, rengarenk şemsiyelerle ünlü ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Pencereleri çiçeklerle sarılı cumbalı evlerin sıralandığı dar sokağında kaliteli restoranlar, kafeler ve onlarca hediyelik eşya dükkanının hizmet verdiği çarşı, Fethiye merkezindeki en sevilen alışveriş noktalarından ve günün her saati hareketli.

1920 yılına kadar Rumların dükkanlarının bulunduğu ve tarihi 1700’lü yıllara kadar uzanan Paspatur Çarşısı’nda el dokuması halı ve kilimlerin yanı sıra deri ve kuyumculuk ürünleri satın alabilir, hem Ege mutfağı hem de dünya mutfaklarından en sevilen lezzetleri tadabilir ve akşam yürüyüşünden sonra yol üstü kafelerinde mola vererek kahvenizi yudumlarken Paspatur Çarşısı’nın tarihi atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz. Fethiye Yat Limanı’na kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan çarşıya Fethiye’nin hemen her noktasından yürüyerek veya toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşılabilirsiniz.

Konum Linki

8- Fethiye Kordon

Fethiye Kordon

Fethiye sahili boyunca uzanan ve çok sevilen bir yürüyüş yolu olan Fethiye Kordon, güzelliği ve canlılığıyla İzmir Kordon’u anımsatıyor. Kıyıya bağlanmış renkli balıkçı tekneleri, muhteşem Ege deniz manzaraları, palmiye ve meyve ağaçları ile çevrili yürüyüş yolu, kaliteli kafeler ve restoranları ile günün her saati hareketli olan Fethiye Kordon, özellikle gün batımlarında fotoğraflar çekmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin Fethiye’de ilk uğradığı yer.

Güzel akşam aydınlatmaları eşliğinde keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz Fethiye Kordon’un hediyelik eşya dükkanlarında alışveriş yapabilir, kafelerde manzarayı izleyerek çayınızı yudumlayabilir veya restoranlarda taze deniz ürünleri eşliğinde romantik akşam yemekleri tadabilirsiniz.

Konum Linki

“Fethiye Kordon özellikle bisiklet ve paten kaymak için ideal. Özellikle çocuklu aileler için birebir.”

9- Çalış Plajı

Çalış Plajı

Fethiye merkezinde yer aldığı için kolayca ulaşabileceğiniz mavi bayraklı Çalış Plajı, 4 kilometreyi bulan uzun kumsalıyla Fethiye tatillerinde tertemiz denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyen yerli veya yabancı turistlerin ilk gittiği yer. Sıcak günlerinde bile senin esintileri ile keyifli bir deniz günü yaşatan plajın çevresi ise plaj kulüpleri, restoranlar, kafeler, eğlence mekanları ve su sporu merkezleri ile çevrili.

Fethiye’nin en uzun plajlarından biri olmasının yanı sıra nisan ve kasım ayında deniz kaplumbağalarının yumurtladığı alanlarından olmasıyla da ünlü olan Çalış Plajı’nın sahil yolunda keyifli akşam yürüyüşleri yapabilir; gün boyu rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi onlarca su sporu etkinliği ile güzel zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

10- Yakapark

Yakapark

Sıcak yaz günlerinde dağlardan gelen buz gibi sularda yüzmek ve taze alabalıklar tatmak için turistlerin Fethiye tatillerinde mutlaka uğradığı Yakapark, Yaka Köyü sınırları içinde yer alıyor ve Fethiye merkezine sadece 32 kilometre uzaklıkta. Saklıkent Kanyonu yolu üzerinde yer alan Yakapark; onlarca çeşit ağaçla süslü doğası, dere kenarında kurulmuş alabalık çiftlikleri, kır bahçeleri, kafeleri ve yürüyüş yolları ile hem yaz aylarında hem de hafta sonları oldukça hareketli.

Çocuklar için oyun alanları, ördekler ve kazların yüzdüğü havuzları, minik şelaleler ve seyir terasları da bulunan Yakapark’ta temiz havada hamaklarda uzanarak dinlenebilir, ahşap iskelelerde alabalık ve yöresel lezzetler tadarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Yakapark, aynı zamanda Fethiye, Kaş ve Kalkan’dan düzenlenen jeep safarilerinin de önemli mola noktalarından biri.

Konum Linki

“Sabah veya öğle saatlerinde ziyaret edin ve uygun kıyafetlerle hazırlıklı olun. Yakapark’ın serin ve gölgeli ortamı, özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlık arayanlara uygun. Sabah veya öğle saatlerinde ziyaret etmek daha keyifli ve rahat bir deneyim sunar. Ayrıca doğa yürüyüşleri ve keşifler yaparken rahat ve uygun ayakkabılar tercih etmelisiniz. Hava durumuna göre katmanlı giyinmeyi düşünebilirsiniz.”

11- İztuzu Plajı

İztuzu | Nejdet Duzen

Bölgenin en ünlü plajlarından biri de Fethiye merkezine 106 kilometre uzaklıkta yer alan 4,5 kilometre uzunluğundaki mavi bayraklı İztuzu Plajı. Altın kumlarıyla ünlü bir plaj, pek çok uluslararası turizm dergisi tarafından Türkiye’nin en güzel plajlardan biri olarak gösteriliyor. Sakin denizi ve berrak sularıyla unutulmaz bir yüzme deneyimi sunan İztuzu Plajı, aynı zamanda nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının da az sayıdaki yuvalama alanlarından biri. Bu sevimli kaplumbağalardan dolayı İztuzu Plajı, Kaplumbağa Plajı olarak da biliniyor.

1988 yılında özel koruma alanı ilan edilen ve deniz kaplumbağalarının korunması amacıyla gece 20:00 ile sabah 08:00 saatleri arasında halka kapatılan İztuzu Plajı’nın önemli bir diğer özelliği de deniz suyu ile tatlı su arasında yer alan sayılı plajlardan biri olması. Tekne turlarıyla da ulaşabileceğiniz plajın zengin su altı zenginliklerini görmek için ise tüplü ve tüpsüz dalış turlarına katılabilirsiniz.

Konum Linki

“Caretta carettaları korumaya dikkat edin. İztuzu Plajı, deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olduğu için plajda doğayı koruyarak hareket etmeniz önemli. Yumurtlama sezonunda, belirlenen alanların dışında kalmalı ve yönetmeliklere uymalısınız.”

12- 12 Adalar

12 Adalar

Fethiye ve Ölüdeniz tekne gezilerinin en önemli adresi olan 12 Adalar, aslında tam olarak 12 tane adadan oluşmuyor. Menteşe Adaları olarak da bilinen ve Ege Denizi’nde Fethiye açıklarında yer alan bu adalar topluluğu irili ufaklı 20’ye yakın adanın birleşimini kapsıyor. Meis, Simi ve Kos gibi Yunan adalarının da yer aldığı 12 Adalar’ın büyük adaları turizm bakımından oldukça gelişmiş durumda, küçük adalar ise el değmemiş doğal güzelliklerini korumayı başarmış.

Turizm olanaklarının geliştiği adaların mavi bayraklı plajları, çarşıları ve eğlence mekanlarında güzel zaman geçirebilir; el değmemiş küçük adalarda ise gizli koylarda yüzebilir ve dalışlar yaparak büyüleyici su altı güzelliklerine şahit olabilirsiniz. Hem yerli hem de yabancı turistlerin çok ilgi gösterdiği 12 Adalar tekne turları, sabah erken saatlerde Fethiye Yat Limanı’nda başlıyor ve 12 Adalar’ın yanı sıra bölgede görülmesi gereken diğer adalar ve koyları da kapsayarak bütün gün sürüyor.

Konum Linki

13- Gizlikent Şelalesi

Gizlikent Şelalesi

Doğa severlerin Fethiye gezilerinde mutlaka keşfetmesi gereken noktalardan biri olan Gizlikent Şelalesi, Fethiye merkezine sadece 47 kilometre uzaklıkta. Saklıkent Kanyonu’na da oldukça yakın olan Gizlikent Şelalesi, yazın sıcak günlerinde serinlemek isteyen tatilcilerin ve doğa fotoğrafçılarının ilk uğradığı yerler arasında.

Çam ağaçlarıyla çevrili bakir doğal güzelliklerin arasından akan bembeyaz sularıyla her mevsim farklı bir güzelliğe şahit olacağınız Gizlikent Şelalesi’nin çevresindeki seyir terasları ve yürüyüş yollarında da harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Az sayıda da olsa turistik tesisin bulunduğu şelalenin çevresinde akarsu üzerine kurulan salıncaklar ve hamaklar yorgunluk atabilir, yöresel lezzetler tadabilir veya buz gibi şelale göletlerine girerek serinleyebilirsiniz. Tropik ormanları andıran büyüleyici doğa güzelliğiyle ünlü Gizlikent Şelalesi’ne Saklıkent minibüsleri ile Fethiye’den 1 saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

14- Katrancı Koyu Tabiat Parkı

katrancı koyu

Fethiye merkezine oldukça yakın doğa gezi alanlarından biri olan Kazancı Koyu Tabiat Parkı, 20 hektar gibi büyük bir yeşil alana yayılıyor. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan Katrancı Koyu Tabiat Parkı’nın içerisindeki çadır ve karavan alanları büyük ilgi görüyor. Muhteşem doğa manzaraları eşliğinde tertemiz denizin tadını çıkarabileceğiniz Katrancı Koyu ve Kızlar Koyu’na da ev sahipliği parkta sakız ağacı, kızılçam, ılgın ve bölgeye özgü sığla ağaçları arasında keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.

Endemik bitki türleri ve zengin vahşi yaşam çeşitliliği ile doğa fotoğrafçılarının da Fethiye’de sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan Katrancı Koyu Tabiat Parkı’nda kır bahçesi, restoran, spor sahaları, seyir terasları ve iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları bulunuyor. Teknelerin uğrak yerlerinden olan Katrancı Koyu ve Kızlar Koyu’nda çam ormanları arasında kalabalıklardan uzakta masmavi sularda yüzebilir, fotoğraf safarileri ve doğa gezileri ile Katrancı Koyu Tabiat Parkı’nın el değmemiş güzelliğini keşfe çıkabilirsiniz.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı 2023 giriş ücretleri

  • Karavan kampı: 100 TL + 25 TL elektrik

Konum Linki

15- Şövalye Adası

şövalye adası

Hem el değmemiş doğal güzelliği hem de tarihi hazineleri ile Fethiye’nin en sık ziyaret edilen turistik noktalarından biri olan Şövalye Adası, Fethiye Adası olarak da biliniyor. Ada, muhteşem Ege Denizi manzaralı butik otelleri ile sakin bir tatil veya günübirlik geziler için ideal. Sadece 70 tane ev, 4 tane otel ve balık restoranlarının bulunduğu oldukça küçük bir ada olan Şövalye Adası, Telmessos Körfezi’nde Fethiye Limanı önünde yer alıyor.

1. derece sit alanı olarak korunan Şövalye Adası, ismini 15. yüzyılda adada yaşayan Rodos Şövalyeleri’nden alıyor. Şövalyeler tarafından yapılan kalesi ve etkileyici mozaikleriyle arkeoloji meraklılarının da ilgisini çeken adanın sakin plajında doyasıya yüzebilir, tarihi hazinelerini gezebilir ve sessiz ada sokaklarında yürüyüş yaparak güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Fethiye’ye sadece 1,9 deniz mili uzaklıktaki Şövalye Adası’na deniz dolmuşları ve tekne gezileri ile sabah saat 10:00 ile akşam 19:00 arasında kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

16- Afkule Manastırı

Afkule Manastırı

Kaya Köyü yolu üzerinde ulaşımı zor bir dağ eteğinde inşa edilmiş olan Afkule, Fethiye ve Ölüdeniz doğa yürüyüşlerinin en önemli adreslerinden biri. Deniz seviyesinden 400 metre yükseklikte inşa edilen Af Kule Manastırı ile ilgi gören alan, hem endemik bitki türleri ile doğası hem de panoramik deniz manzaraları ile ünlü.

Çam ormanları arasında 1 kilometre boyunca uzanan yürüyüş yolları ile ulaşılabileceğiniz Af Kule Manastırı’nın 5. veya 6. yüzyılda inşa edildiği düşünülüyor. Günümüzde az bir bölümü ayakta kalan manastır, konumundan dolayı çok ziyaret ediliyor. Rodos Adası’nı bile görebileceğiniz muhteşem bir manzaraya sahip Afkule Manastırı’nda hem temiz dağ havasında yürüyüş yapabilir hem de kayaların içine oyulmuş yaşam odaları ve manastır bölümlerini inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

“Aracınızla gidecekseniz belirli bir noktaya kadar ulaşıp sonrasında orta zorlukta bir patikadan yürümeniz gerekiyor. Patikanın sonları biraz zorlu olabildiği için doğru ayakkabı seçimi önemli.”

17- Fethiye Darboğaz Koyu

Hem doğa yürüyüşleri hem de kamp yapmak için Fethiye’de mutlaka uğranması gereken yerlerden biri olan Darboğaz Koyu, turkuaz denizi ve doğal yollarla oluşmuş kaya göletleri ile ünlü. Kara yolu ulaşımı olmadığı için el değmemiş güzelliğini koruyan ender Ege koylarından biri olan Darboğaz Koyu’na teknelerle rahatça gidebilirsiniz.

Binlerce yılda şekillenmiş ilginç kaya oluşumlarının çarpıcı manzaraları eşliğinde rengarenk balıklarla birlikte kaya göletlerinde yüzebileceğiniz Darboğaz Koyu’nda unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz. Tesis ve yapılaşmanın bulunmadığı koy, dalış turları için de en çok tercih edilen yerler arasında. Fethiye’ye sadece 25 kilometre uzaklıkta Darboğaz Koyu’nu ziyaret etmeyi ve yemyeşil manzaranın tadını çıkarmayı unutmayın.

Konum Linki

18- Faralya Köyü

Fethiye Faralya

Fethiye merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alan Faralya Köyü, büyüleyici güzelliği ile kısa sürede dünya çapında bir üne kavuştu. Antik Likya Yolu’nun da bir parçası olan köy, çam ağaçları ile sarılı dağ yamaçlarında Ege Denizi’nin panoramik manzaralarına hakim bir konumda bulunuyor. Doğa ile uyumlu tasarlanmış bungalov ve butik otellerde konaklayabileceğiniz köyün ormanları arasında donanımlı kamp alanlarında da çadırımızı kurarak doğa manzaraları eşliğinde birkaç gün geçirebilirsiniz.

Türkiye’nin keşfedilmesi gereken cennetlerinden biri olan Faralya Köyü, Ege’nin en güzel köylerinden biri olarak görülmeye değer. İskoçya benzeri büyüleyici kaya manzaralarına da şahit olacağınız Faralya Köyü; kaya tırmanma, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, trekking ve dağcılık gibi doğa sporları yapmak için Fethiye’de en çok ziyaret edilen yerler arasında.

Konum Linki

19- Tlos Antik Kenti

Tlos Antik Kenti

Fethiye merkezine 42 kilometre uzaklıktaki Yaka Köyü sınırlarında yer alan ve bölgenin en önemli tarihi hazinelerinden biri olan Tlos Antik Kenti, M.S. 43 yılında Roma döneminde inşa edilmiş. Tarihi önemi ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen ve Likya bölgesinde Pınara, Olimpos, Myra gibi 6 büyük kentten biri olan Tlos Antik Kenti, dağ eteklerine inşa edilmiş çarpıcı kaya evleri ve tapınaklarıyla görülmeye değer manzaralara sahip.

Deniz seviyesinden 500 metre yükseklikte, bölgeye hakim konumda inşa edilmiş sur duvarları, etkileyici antik tiyatrosu, kayalara özenle oyulmuş mabetleri ve yaşam alanlarıyla tarih meraklılarını kendine çeken antik kenti rehberli turlarla da gezebilirsiniz. Pek çok antik tapınak mezarının bulunduğu kentte kanatlı at Pegasus’un üç başlı canavar Chimera ile savaşırken resmedildiği kabartmalar ise en çok ilgi gören eser.

Tlos Antik Kenti 2023 giriş ücretleri

  • Kişi başı: 20 TL

Konum Linki

20- Yediburunlar Köyü

Yediburunlar

Ölüdeniz ile Patara arasında yer alan ve zorlu bir yürüyüşle ulaşılabilen Yediburunlar Köyü, bakir doğası ve muhteşem mağazalarından dolayı Fethiye’nin gizli cenneti olarak kabul ediliyor. Dağ eteklerinde doğaya uyumlu inşa edilmiş otellerde ve pansiyonlarda konaklayabileceğiniz Yediburunlar Köyü’nün çevresi ise antik kentlerin tarihi hazineleri ile çevrili. Doğa yürüyüşlerinin en popüler adreslerinden biri olan Yediburunlar, doğayla iç içe panoramik Ege deniz manzaraları eşliğinde tatil yapmak isteyen balayı çiftlerinin de Fethiye’de en çok tercih ettiği yerler arasında.

Konum Linki

21- Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu

Fethiye’ye 17 kilometre, Göcek’e ise 10 kilometre uzaklıkta iki ilçenin arasında yer alan Günlüklü Koyu, çam ormanlarının sardığı tertemiz denizin tadını çıkarmak için Fethiye’de gidebileceğiniz en popüler yerler arasında. Ağaç ve bitki çeşitliliği ile ünlü Küçük Kargı Tabiat Parkı içerisinde bulunan Günlüklü Koyu, çam ormanlarının hemen bitişiğinde uzanan geniş ve ince kumlu sahiliyle sizi tropikal bir adada yüzüyormuş gibi hissettirecek.

Güneş şemsiyeleri ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik tesislerin bulunduğu koyda çeşitli su sporları yaparak da güzel zaman geçirebilirsiniz. Çevresinde ördeklerin yüzdüğü küçük dereler, yürüyüş yolları, deniz manzaralı mesire alanları ve donanımlı kamp alanlarının da bulunduğu Günlüklü Koyu, doğa severlerin mutlaka listesine eklemesi gereken yerler arasında.

Günlüklü Koyu 2023 giriş ücretleri

  • Binek araç başı: 40 TL

Konum Linki

22- Yanıklar Köyü

Yanıklar Köyü | anzax

Fethiye merkezinde sadece 15 kilometre uzaklıkta yer alan ve Anadolu’ya özgü sığla ağaçları ile çevrili tabiat cennetlerden biri olan Yanıklar Köyü, Ege’nin yeni keşfedilen turistik noktalarından biri. İnce kumlu sahili ve mavinin her tonunu görebileceğiniz berrak denizi ile ünlü Yanıklar Köyü’nde meyve ve çam ağaçları arasında sıralanan doğa otelleri de çok ilgi görüyor.

Eko turizm alanında Türkiye’nin pilot bölgelerinden biri seçilen Yanıklar Köyü’nde denizin yanı sıra el değmemiş dereler ve akarsuların soğuk sularının da tadını çıkarabilirsiniz. Organik ürünlerle hazırlanan yöresel mutfağıyla gastronomi meraklılarının da güzel zaman geçirebileceği Yanıklar Köyü’nde doğa yürüyüşleri ve kampçılık en sevilen aktiviteler arasında. Yanıklar Köyü’ne Fethiye’den minibüslerle 20 dakikalık kısa bir yolculuk ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

23- Telmessos Antik Kenti

Telmessos Antik Kent

Türkiye’nin en bilinen antik kentlerinden biri olan Telmessos Antik Kenti’ni de Fethiye tatilinizde ziyaret edebilirsiniz. Ege Bölgesi’ndeki ilk yerleşim yerlerinden olan ve tarihi M.Ö. 3000’li yıllara kadar uzanan Telmessos Antik Kenti, antik çağda dönemin en büyük şehirlerinden biriydi. İsmini Apollon’un oğlu Telmessos’tan alan antik kent; kayalara oyulmuş devasa tapınağı, mabetleri ve yaşam odaları ile tüm dünyadan tarih ve arkeoloji meraklılarını kendine çekiyor.

Yapılan kazılarda antik dönemlerden Helenistik ve Roma dönemlerine kadar uzanan tarihi eserler, antik tiyatro, lahitler ve etkileyici kaya mezarlarının bulunduğu Telmessos Antik Kenti’ni Fethiye’de düzenlenen doğa yürüyüşleri, kültür ve tarih turlarıyla rehberler eşliğinde keşfedebilirsiniz.

Telmessos Antik Kenti 2023 giriş ücretleri

Kişi başı: 20 TL

Konum Linki

“Kente giden yolda merdiven çıkılması ve dik yamaçların tırmanılması gerekiyor. O nedenle çocuklu aileler ve yaşlı bireyler için uygun bir yol değil.”

24- Kızılada

Kızılada

Fethiye’de her saat bulabileceğiniz tekne turları ile keşfe çıkabileceğiniz başka bir doğa cenneti olan Kızılada, ismini gün batımında parlayan kızıl kumlarından alıyor. Fethiye sahiline 6,4 kilometre uzaklıkta yer alan Kızılada’da yapılaşma olarak sadece şirin bir deniz feneri, deniz ürünleri restoranı ve küçük bir hostel bulunuyor.

1800’lü yıllarda Fransa’dan getirilen tuğlalarla inşa edilen Kızılada Feneri, yüzlerce yıldır denizcilere yol gösteriyor ve panoramik manzarasından dolayı ziyaret ediliyor. Sessiz ve huzurlu sahilinde denize girebileceğiniz, su altı zenginliklerini görmek için dalışlar yapabileceğiniz adanın balık restoranında ise gün batımında oluşan muhteşem kızıl manzara eşliğinde romantik akşam yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

25- Çubucak Tabiat Parkı

marmaris çubucak orman kampı

Fethiye merkezine 2 saat uzaklıkta yer alan ve 20 hektar gibi büyük bir yeşil alanı kapsayan Çubucak Tabiat Parkı, 1971 yılında koruma altına alındı ve 2011 yılında tabiat parkı ilan edildi. 400 çadırlık kamp alanının yanı sıra 35 araçlık karavan parkının da bulunduğu tabiat parkında kızılçam, bölgeye özgü sığla ağaçları, defne ve sandal ağaçları arasında uzanan yürüyüş yolları çok seviliyor.

Kızılçam ormanı içinde deniz manzaralı mesire alanları ve kamp alanlarının tadını çıkarabileceğiniz Çubucak Tabiat Parkı, aynı zamanda onlarca çeşit kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Seyir terasları, kır bahçesi, soyunma kabinleri, duş ve tuvalet gibi olanaklar bulabileceğiniz tabiat parkının sessiz koylarında gün boyu masmavi denizde yüzebilirsiniz.

Çubucak Tabiat Parkı 2023 giriş ücretleri

  • Kişi başı: 40 TL

Konum Linki

26- Toparlar Şelalesi

Toparlar Şelalesi

Hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı ve doğal güzelliğini korumayı başarmış Toparlar Şelalesi, Fethiye merkezine sadece 69 kilometre uzaklıkta. Oldukça küçük olan Toparlar Şelalesi, etkileyici kaya oluşumları arasından akan bembeyaz suları ve yaz aylarında bile buz gibi kalan göleti ile modern dünyadan ve kalabalıklardan uzakta doğada güzel bir gün geçirmek için ideal bir yer. Yaz sıcaklarında soğuk şelale sularında yüzmek ve harika doğa fotoğrafları çekmek için ziyarete edebileceğiniz şelalenin metrelerce derinliğe ulaşan göletinde dalış da yapabilirsiniz.

Konum Linki

27- Soğuk Su Koyu

Soğuksu Koyu

Fethiye tekne turlarının en önemli mola noktalarından biri olan Soğuk Su Koyu, Fethiye merkezine sadece 14 kilometre uzaklıkta. Kara ulaşımının oldukça zor olduğu ve teknelerle rahatça gidebileceğiniz koy; çam ağaçlarıyla süslü kayalar arasında uzanan kumsalı, kristal berraklığında denizi ve en sıcak günlerde bile soğuk kalan suları ile ünlü.

Yat ve tekne turizminin gelişmiş olduğu Soğuk Su Koyu’nda şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalış yapmak da en sevilen aktiviteler. Yaz aylarında soğuk sularda yüzmeyi tercih ediyorsanız, hem berrak denizde balıklarla birlikte yüzmek hem de doğal güzelliklerin arasında huzurlu bir gün geçirmek için Soğuk Su Koyu’nu ziyaret etmelisiniz.

Konum Linki

“Kayaköy merkezinden ulaşım biraz zorlu olabilir ancak ortalama bir otomobille kolayca ulaşılabilir. Koya giriş için LasTunas adlı bir mekanın girişini kullanmalısınız. Bölgede park ücreti 60 TL. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için önceden hazırlıklı olarak yanınızda götürmenizde fayda var.”

28- Fethiye Balık Pazarı

balık pazarı

Fethiye tatillerinde yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı turistik yerlerden biri olan Fethiye balık pazarı, 60 yıldan fazla zamandır kuruluyor. Onlarca çeşit taze deniz ürünü bulabileceğiniz balık pazarı, aynı zamanda şık dekorasyonlu balık restoranlarıyla da ünlü.

Ege ve Akdeniz mevsim balıklarının yanı sıra yöresel mezeler, kalamar ve ahtapot salataları tadabileceğiniz Fethiye balık pazarı restoranları, deniz ürünleri seviyorsanız Fethiye’de mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. İlçe merkezinde güzel bir konumda bulunduğu için Fethiye balık pazarına kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Diğer Haberler

Bodrumda Yapılacak Aktiveteler

Ordu’da gezilecek yerler

BODRUM’UN YENİ OTELİ ARİN RESORT BODRUM

<